amenajare casa

Birou: Beelive Design
Echipă: designer de interior Anca
Fetcu Lupu și arh. Ioana Daniel
Foto: Vlad Crețeanu
Localizare: Brașov
Beneficiar: familie tânără cu 2 copii
Durată execuție: 12 luni
Suprafață utilă: 280 mp

Un proiect stil scandinav, caracterizat prin simplitate și funcționalitate, și, în același timp, confortabil, primitor și călduros – un proiect Beelive Design

Amenajare casa in stil scandinav

Conceptul proiectului de amenajare a casei a fost definit de stilul scandinav, caracterizat prin simplitate și funcționalitate, și în același timp confortabil, primitor și călduros. Culorile neutre specifice stilului nordic au fost încălzite de pete de culoare și texturi diferite, atât la pardoseli, cât și la pereți. Pe alocuri, acolo unde funcțiunea cerea acest lucru, culorile au devenit mai puternice, reflectând personalitatea membrilor familiei. Liniile simple scandinave au inspirat designul mobilierului, proiectat în cea mai mare parte de echipa de arhitecți în colaborare cu un atelier local. Fiind din lemn masiv, acesta contribuie la obținerea atmosferei de lux stăpânit a unui cămin modern.

Pentru că deja mai lucraseră împreună, beneficiarii au avut încredere totală în echipă și au dat mână liberă în ceea ce privește designul amenajării casei. Singura condiție a fost ca locul să îi reprezinte ca familie, să fie acel „acasă”. Amenajarea a pornit de la stabilirea și modificarea funcțiunilor în interior, astfel încât spațiile de zi să fie fluide, adecvate familiei și și să fie orientate spre curte și priveliștea către centrul vechi al orașului.

Demisolul a devenit astfel zona de socializare cu prietenii, cu o cameră de relaxare, o baie, bucătărie și terasă dedicate. Finisajul utilizat pentru pardoseală, plăcile ceramice Porcelanosa cu aspect de lemn, păstrează nuanțele calde și pastelate din întreaga amenajare. Aceeași textură de lemn se continuă și în baia de la acest nivel, în contrast cu pereții placați cu ceramică 3D în culori închise, tot de la Porcelanosa, și cu lavoarul Noken.

Parterul este inima casei, cu holul de acces de la nivelul străzii, finisat cu ceramică de culoare deschisă. Tot aici, în hol, regăsim scara de acces spre demisol și spre etaj, finisată cu lemn masiv și protejată de un paravan geometric propus de arhitecți.

Din hol, bucătăria open space atrage privirea, cu insula cu blat de lemn ce servește ca loc de socializare pentru membrii familiei. Diningul se bucură de fereastra mare către oraș, iar în continuarea sa, livingul oferă intimitatea canapelei confortabile amplasate în fața șemineului. Mansarda adăpostește zona intimă a casei, dedicată familiei. Parchetul care continuă scara de lemn se transformă subtil în mochetă în toate cele trei dormitoare.

Sfatul arhitectului în amenajarea casei

Puteți explora anumite elemente care, în mod clasic, au un singur rol pentru a le da mai multe utilizări. În cazul nostru, balustrada scării s-a transformat într-un paravan multifuncțional – având și rol de cuier, iar oglinda în suport de umbrele și suport pentru corpul de iluminat.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Anca Fetcu & Ioana Daniel