amenajare birou

Localizare: Bucuresti, Romania

Suprafata utila: 350 mp

Anul finalizarii: 2021

Concept/Arhitecti/Echipa: arh. int. Cristina Postu

Foto: arh. Anatol Struna

Amenajare birou Urban Jungle

Amenajarea biroului răspunde tuturor cerințelor beneficiarilor care și-au dorit un spațiu cu un design nonconformist, ludic, dar funcțional, cu suficiente locuri de depozitare și de lucru. Conceptul este inspirat din imaginea unei jungle, cu multe elemente decorative complementare. Deși fiecare dintre cele zece birouri sunt diferit decorate, toate au în comun nuanțe de vopsea și elementele de accent.

În plan, primul etaj cu o înălțime de 6 metri acomodează zonele de lucru ale angajaților, sala de ședinte, iar cel de-al doilea etaj, retras, cu supantă deschisă este format din trei birouri ale managerilor, plus o zonă de lounge cu vedere către sala de ședinte de jos (neacoperită de plafon).

Pentru a păstra cel puțin percepția unor spații închise, private, deasupra partițiilor de la primul nivel s-au folosit tuburi de carton, prinse de tavanul de beton (vopsit, la fel ca instalațiile existente, în negru). Problema acusticii din birourile deschise a fost rezolvata prin utilizarea panourilor fonoabsorbante de diferite forme.

Designul sălii de ședințe, camera principală a primului nivel, a fost inspirat dintr-un habitat natural. Aici se regăsește ideea unei păduri de bambus, iar deasupra mesei sunt suspendate păsări stilizate cu rol decorativ și funcțional (de absorbție a zgomotului).

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Răzvan Bârsan + Partners