Denumire proiect:
UVA wine shop & bar

Denumire studio arhitectură:
DILAMO Design

Echipă proiect: Dima Laura Monica

Autor fotografii: Sebastian Stan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Proprietarii Locației

Suprafața utilă: 40 mp

Conceptul propus beneficiarilor a avut la bază două elemente principale sugerate din primele noastre discuții cu aceștia – strugurele și lemnul.

UVA – strugure în italiană, a fost pionul principal de la care a pornit întreaga amenajare, de aceea se și găsește într-o formă supradimensionată în spațiul de servire a vinului. Pentru ca ansamblul să fie plin de esență, am ales ca o mare parte din pereți să fie îmbrăcați în rafturi de lemn, semnificând butucul de viță de vie ce se prelungește în fiecare terminație cu o bobiță de strugure, în cazul nostru sticlele expuse. Prin tonurile de verde din tapițeria scaunelor, dar și grație tapetului folosit, am readus la viață culoarea frunzelor de viță de vie, în această oază de natură în inima Bucureștiului. Am ales să aducem o notă modernă prin iluminarea de accent a fiecărei sticle de vin expuse.

Suprafața de 40 mp este împărțită în două zone: una pentru mese și expunerea sticlelor și cea de-a doua cu barul, funcționalitățile necesare servirii, plus o zonă de servire secundară, mai puțin spațioasă. Stilul ales este eclectic. În acest spațiu HoReCa, am împletit armonios stilul modern dat de iluminare, texturi de catifea, nuanțe de lemn și stilul industial, dat de texturile de beton aparent și accesoriile metalice. Am optat pentru o cromatică simplă în două tonuri de gri, puse în valoare de texturile finisajelor alese, alături de tonuri de verde și textura de lemn de stejar.

Părerea beneficiarului

„Încă de la început știam că UVA wine shop & bar, pe lângă un loc frumos și atragător, trebuie să fie un loc călduros și primitor, în care clienții noștri să vină cu drag să savureze cele mai bune soiuri de vin, atât din România, cât și din colecțiile noastre internaționale. Alături de echipa DILAMO Design am reușit să facem realitate această dorință, în amenajarea ce poate fi văzută în locația noastră. Colțul preferat, cel care atrage toate privirile, este strugurele nostru iluminat din zona de servire.”

Sfatul arhitectului/designerului

Deși această amenajare a fost proiectată pentru un spațiu dificil ca formă și nu atât de generos pe cât ne doream, alegerea acoperirii pe înălțime a pereților ne-a ajutat atât pentru expunerea sticlelor de vin, cerință clar specificată de către beneficiar, cât și pentru mascarea pereților ce nu ne ofereau un unghi de 90 de grade.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de DILAMO Design – Laura Monica Dima