Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: V House
Denumire studio arhitectură:
Rheea Studio
Echipă proiect: arh. int.
Andreea-Gabriela Baban
Autor fotografii: Arthur Tintu
Oraș/Localizare: Ilfov
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: familie cu 2 copii
Suprafața utilă: 87.5 mp
Din discuțiile cu beneficiarii am înțeles că aceștia vor o atmosferă care să te bucure de fiecare dată când ajungi acasă, să aducă liniște și stare de bine în orice colțișor, iar frumusețea să fie pretutindeni.
Casa pentru o familie cu doi copii este structurată pe un singur nivel de 87.5 mp utili, cu patru camere și două băi.
Conceptul propus este „Timeless Nature”. Stilul amenajării este unul contemporan, cu fragmente de natură inserate prin intermediul finisajelor, aliniat cu nevoile zilnice ale familiei. Culorile predominante în amenajare sunt griurile deschise și albul în compania texturilor de stejar și accentelor negre, înveselite de roșul burgundy, cărămiziu sau verde. Proiectul a început cu amenajarea băilor, fiindcă era necesară poziționarea obiectelor sanitare pe șantier în acel moment.
În varianta inițială bucătăria era separată de living, însă am optat pentru a deschide câmpul vizual și a aduce mai multă lumină prin deschiderea acesteia în plan într-un open space. Insula centrală cu scaune este liantul dintre cele două spații prin care, de exemplu, beneficiarii pot supraveghea mai ușor activitățile copiilor în timp ce pregătesc cina sau pot întreține atmosfera pentru invitați în timpul unei petreceri.
Camerele copiilor au fost foarte apreciate de cei mici pentru că le oferă acestora individualitate, calm și organizare. Fiecare preferă să se joace în camera lui și somnul de prânz este foarte așteptat, bineînțeles alături de personajele animate preferate. Jocul de culori tip curcubeu, fototapetul cu motivul pădurii sau tabla de scris fac atmosfera vie și expresivă.
În dormitorul matrimonial, așezarea patului în fața ferestrei oferă o perspectivă nouă dormitorului și ajută, în cazul nostru, la optimizarea spațiului astfel încât toate nevoile beneficiarilor să fie îndeplinite.
Una dintre provocări a fost să finalizăm montajul parchetului din living. Modelul ales a fost achiziționat la final de an, dar și la final de colecție. Am aflat ulterior că pentru a completa cu încă o cutie necesarul trebuie să ne descurcăm cu alt mod de îmbinare a plăcilor, care nu se potrivește cu cel actual. Pentru a nu înlocui întregul parchet, echipa de montaj a reușit să găsească un artificiu și să finalizeze optim montajul.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit ca atunci când ajungem acasă să putem uita de muncă, de griji, să ne bucurăm de „home sweet home” și exact acest lucru s-a întâmplat. Ne bucurăm de fiecare colțișor al casei, ni se pare că oriunde te uiți ai ceva frumos de văzut, de descoperit. Încrederea în arhitect a fost totală și credem că acest lucru a ajutat mult în a obține rezultatul unitar dorit.”
Sfatul arhitectului/designerului
Pentru a ajuta spațiul să pară mai înalt, am folosit numeroase elemente verticale – riflaje, mânere, finisaje, lumini, însoțite de accente negre care subliniază formele, aduc eleganță și pun în valoare contrastele de materiale și culori.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.