Call for Projects Album 2024

V.I.P. apartment este un proiect before and after, personal și de suflet, iar denumirea acestuia este un acronim provenit din numele meu și al prietenului meu. Este o amenajare modernă cu influențe clasice adaptată nevoilor actuale. Designul a avut menirea de a aduce un spațiu construit în anii 20 și nelocuit de 15 ani în timpurile prezente, oferindu-i eleganță și culoare.

V.I.P Apartment

Acum trei ani am decis împreună cu prietenul meu să ne achiziționăm prima noastră locuință și am vrut să fie ceva unic. Ador tot ce aparține trecutului și cred că orice poate fi reutilizat sau reintegrat în timpurile moderne. Tocmai din acest motiv am ales un apartament vechi, cu tavane înalte, aflat într-o clădire dintr-o zonă cu protecție istorică din Timișoara, construită în anii 20.

Apartamentul are 68 mp și este format din living, dormitor, o bucătărie, o baie, un hol și o cămară. Ce ne-a cucerit de la prima vizită a fost înalțimea tavanelor (3,70 m) și dimensiunea ferestrelor, care erau destul de generoase pentru un spațiu relativ mic. Era atât de luminos, spațios și primitor, încât am știut că va fi al nostru, în ciuda faptului că era nelocuit de 15 ani.

Un alt punct forte a fost debaraua apartamentului, spațiu care lipsește cu desăvârșire în construcțiile rezidențiale actuale. Datorită stilului de apartament, cu tavane înalte și încăperi generoase am vrut să aducem puțin din aerul parizian la noi acasă. Tocmai de aceea am optat pentru tâmplării și obloane de interior albe, din lemn și uși duble cu deschideri ample. Tot acest aer parizian l-am accesorizat cu mobilier modern în tonuri destul de masculine, cu lemn nuanța nucului, negru, gri deschis, verde smarald și mici accente de culoare sau de auriu, pentru a completa cu eleganță și feminitate.

Fiind o iubitoare a trecutului, în apartament se regăsesc o serie de obiecte vechi păstrate și reconditionate de noi, precum cada de fontă pe care am primit-o deodată cu apartamentul, consola de acces cu picioare de la mașina de cusut Singer a bunicii mele sau măsuța de living, care a aparținut bunicii prietenului meu. Pe scurt pot spune că „acasă” este noul meu cuvânt preferat!

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.