Denumire proiect: Welcoming Contrasts Villa

Denumire studio arhitectură:

Duende de Luna

Echipă proiect: Laura Breabăn

Autor fotografii: Anca Moiceanu

Oraș/Localizare: Brașov

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu gemeni

Suprafața utilă: aprox. 120 mp utili (fără terase)

Welcoming Contrasts Villa

În procesul de creație și descoperire DUENDE, beneficiarii au fost atrași de formele curbate, aerisite, structurile atomice și culorile prăfuite. Pentru tânărul cuplu și cei doi copii mici spațiul trebuia să fie ergonomic și comod, cu o estetică îngrijită, diafană, ordonată.

Amplasată pe o zonă verde, deschisă, lângă pădure, vila nu are în apropiere alte construcții, beneficiind de o lumină frumoasă. La parter, în partea din față a casei, se află zona de zi, cu dining, bucătăria cu loc de luat masa și o baie pentru oaspeți. Tot la parter, în relație cu bucătăria, se află o cămară și holul spre garaj. La etaj se află dormitorul matrimonial cu dressing separat și baie, dormitorul copiilor și biroul-bibliotecă, ce poate fi și cameră de oaspeți, plus o baie a copiilor.

Am mizat pe un ambient ultra-personalizat, eclectic, dar în același timp omogen, inspirat de stilul mid-century modern, la care am adăugat accente contemporane, artistice-boeme și inserții scandinave ultra-calde.

Am încadrat fereastra mare și fixă în lemn pentru a crea o zonă de citit lângă geam și am adăugat canapeaua modulară, cu spătar și mânere confortabile, pentru a avea suficiente locuri de șezut pentru familie și musafirii cu copii, obținând astfel locul perfect pentru socializare, joacă și audiență pentru pianină – piesa centrală a zonei de zi.

Matrimonialul este o poezie, trebuie doar privit. Tot conceptul a pornit de la vopseaua decorativă tip stucco mat de pe pereți și tapetul delicat de pe tavan, continuat și în dressing. Camera gemenilor a fost inspirată de tapetul feeric, desprins parcă din pădurea din apropiere. Piesa statement este căsuța bleumarin. Am reușit să împărțim camera în 4 dimensiuni principale – somn, loisir, desen la măsuță și ritual zilnic, având dressingul cu umerașele la vedere, accesibile spre sol pentru ca cei mici să își poată aleagă singuri hăinuțele în curând.

Cromatic am ales accente piersică, muștar, coniac, cărămiziu, nuanțe de focus olive, ou de rață, dusty navy și nuanțe unificatoare lemnoase de bej, grej și off-white. Spațiul rezultat este ultra familiar, dar plin de caracter, inspiră lejeritate și acea stare că este locuit cu poftă de viață și de frumos.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit ca această amenajare să exprime personalitatea noastră, fiecare membru al familiei să se regăsescă ușor și să existe un profesionist care să îmbine în mod elegant și unitar nevoile noastre. Colțul meu preferat este în dormitor, pe fotoliu, unde dimineața pot să meditez privind munții.”

Sfatul arhitectului/designerului

În zona de zi, unde aveam o formă lungă, fără niciun perete plin și unde trebuia să acomodăm mai multe funcțiuni, am preferat să păstrez o cromatică omogenă, pentru a crea o curgere lină a privirii. Totodată am ales nuanțe calde, lemnoase, cu accente energice de coniac, muștar, cărămiziu, pentru a potența lumina. Am ales un divider deschis, cu o formă ornamentală de arcadă pentru a menține fluiditatea privirii asupra întregii zone și un divider din riflaje mai pline, pe latura dinspre hol pentru intimitate.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Duende de Luna – Laura Breabăn