amenajare birou

arh. Eliza Yokina, arh. Costin Beekman, arh. Simina Ignat, arh. Răzvan Mălăncioiu, arh. Alexandru Cătăuță

WPP Office

Amenajare birou WPP

Spațiul desfășurat pe patru niveluri reunește firmele grupului, fiecare având un acces individual, însă o identitate comună la nivel de atmosferă. O zonă dedicată întregului grup conține recepția, zona de primire invitați și clienți, săli de întâlniri, zone de socializare și evenimente. Aria beneficiază de acces către o terasă.

„Neutru cu influențe industriale” este linia propusă pentru amenajarea biroului în zona open-space, aria de birouri cu un design curat și simplu, în care apar accente de culoare și texturi. Fundalul omogen susține flexiblitatea reconfigurării între brandurile din grup. Texturat și asertiv, finisat cu materiale care definesc o ambianță elegantă, spațiul comun are o înălțime generoasă.

S-a propus o strategie de tipul “Quality over Quantity”, în care, în amenajarea biroului, se regăsesc accente de design într-un open-office omogen, caracterizat de mobilierul minimal în nuanțe de gri/alb. Pe această bază estetic neutră personalitatea este conturată de partițiile de sticlă și de zonele de întâlniri din fiecare dintre cele 9 birouri.

Designul interior este coerent cu identitatea internațională a WPP. Conceptul spațiilor aparține BDG Architecture+Design, biroul de arhitectură care proiectează designul interior pentru grup în alte capitale europene, cu care echipa a colaborat pentru acest proiect. Provocarea tuturor celor implicați a fost finalizarea lucrărilor într-un timp record de 5 luni. Fiind vorba de un spațiu cu o suprafață totală de 5000 mp, a fost necesară proiectarea detalii cât mai simple și ușor adaptabile în diverse situații, materiale cu montaj rapid: panouri lemn/equitone/fetru clipsate pe pereți, plafoane în sisteme simple, păstrarea plafonului existent în marea parte a spațiului cu personalizare în sălile de întâlniri.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.