Este Zen, pentru o stare de bine, pentru o stare de „acasă”. O casă cu personalitate unde am alăturat materiale inedite prin limbajul comunicării om-natură regasită în spațiul interior.

De ce spunem asta? Pentru că tema vegetală o regăsim abordată prin textură, culoare, finisaje alese și ne-am dorit ca rezultatul să răspundă atât nevoilor funcționale, cât și estetice într-o manieră echilibrată.

Casa este organizată pe parter, etaj și mansardă, la fel de bine împărțite fiind și funcțiunile acesteia. Parterul reprezintă zona de zi, la etaj avem cele două dormitoare, iar la mansardă o cameră pe care am propus-o ca birou, cealaltă având rolul unui generos dressing deschis. Procesul a pornit de la o paletă cromatică în tonuri și nuanțe pământii și câteva cerințe discutate cu beneficiarii, pe care le-am pus în valoare prin textură, lumină, creând volumetrie, atmosferă și, bineînțeles, limbajul particular al locuinței. Am extras volumul casei scării ca fiind un ‘bloc’ particular pe care l-am tratat ca un înveliș, sugerând încă de la nivelul parterului prin aplicarea riflajului din duropolimer vopsit în nuanță maronie, longitudinea și organizarea ‘pe înălțime’ a casei.

Am creat o stereotomie prin detaliile tabliei patului matrimonial și vopselei decorative asociate cu profile metalice în finisaj gold, diferite unghiuri care surprind desenul unor crenguțe de copac. Accentuăm prin textura de tip ‘elefant’ a vopselei decorative, tapetul ales pentru birou, forme fluide, organice la nivel decorativ precum oglinzile din zona de zi, ceramica cu venătură propusă pentru zona TV, toate alegerile întărind direcția stilistică și conceptuală de la care am plecat. Pe alocuri, regăsim profilele decorative pentru perete care dau ritmicitate spațiului, îl organizează, îl temperează și îl echilibrează alături de toate celelalte elemente mult mai ritmate compozițion

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.